De-a lungul vremii, biserica a suferit mai multe pagube, dar în ultimul timp, aici au avut loc, prin grija părintelui paroh Valer Ulican, lucrări de restaurare, consolidare şi înfrumuseţare.
Cu binecuvântarea Patriarhului României şi în baza avizului nr. 32/CA/20.09.2009 al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional s-au efectuat, în perioada 2009- 2011, curăţarea, conservarea şi restaurarea picturii murale de către echipa condusă de pictor-restaurator Elena Vasilescu. Suprafaţa totală asupra căreia s-a intervenit a fost de 2.340 m2; au fost amplasate şi o serie de reflectoare electrice, menite să pună în valoare, printr-o iluminare corespunzătoare, frumuseţea picturii in frescă, executată de către pictorii Vasile Rudeanu şi losif Keber.
Lucrările de înlocuire a învelitorii deteriorate din tablă zincată cu tablă de cupru, utilizând tabla procurată de parohie încă din anul 2011, au fost executate prin firrna de construcţii Aedificia Carpaţi. S-au realizat, de asemenea, reparaţii la profilele exterioare de la cornişă, degradate în decursul timpului, şi înlocuirea jgheaburilor, aproximativ 160 de metri, precum şi a burlanelor de scurgere. S-a acoperit cu tablă de cupru o suprafaţă de 800 mp.
in cadrul proiectului de restaurare s-au examinat şi faţadele bisericii, constatându-se degradări din cauza intemperiilor şi a fisurilor produse de mişcările seismice. S-a apelat la arhitectul Şerban Popescu din judeţul Dolj, expert atestat de către Ministerul Culturii, care a întocmit proiectul de restaurare a faţadelor, folosindu-se materiale speciale care să reproducă aspectul şi culoarea iniţială, toate aceste materiale fiind furnizate de către firma Hasit, care a fost selectată în urma unor analize specializate de laborator privind reţeta mortarului utilizat la construirea bisericii. Lucrarea este executată tot prin firma Aedificia Carpaţi şi a fost extinsă şi la turlele bisericii, realizându-se şi montarea celui de-al doilea rând de geamuri exterioare lipsă, precum şi revizuirea instalaţiei de paratrăsnet.
La subsolul bisericii s-a intervenit atât la instalaţii, cât şi la finisaje, amenajându-se un spaţiu multifuncţional (sală de expoziţii, conferinţe, bibliotecă, loc de petrecere a timpului de către copii), realizându-se, de asemenea, revizuirea tuturor instalaţiilor termice, în acord cu actualele reglementări ISCR şi DISTRIGAZ.
Pe latura de vest s-a înlocuit pavajul platformei şi al treptelor deteriorate. Lateral, la intrarea în biserică a fost montată o servo-scară electrică pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. La porticulul de pe latura de nord s-a refăcut dalajul, pentru a se asigura o pantă de evacuare a apei pluviale spre exterior.
Lucrări de înlocuire a învelitorii bisericii
Spaţiul multifuncţional de la subsolul bisericii